tisdag 7 september 2010

ISLAMS KVINNOSYN!!

Detta är den kvinnosynen som alla försvarar i Sverige genom att godkänna den sk islamiseringen, utom (Sveriedemokrater förstås!)
Islams Kvinnosyn

Moskén på Ramberget finansieras helt och hållet av den saudiarabiska staten, alltså samma stat som i höstas dömde en 19-årig kvinna till 200 piskrapp och sex månaders fängelse. Kvinnan hade våldtagits av sex män och i vittnesmålet kom det fram att hon befunnit sig i en bil med en man som hon inte var släkt med. I koranen kan den som vill finna stöd för denna fruktansvärda kvinnosyn. En man får i princip behandla sin fru som han behagar.



Sura 2:223 Edra hustrur äro en åker för eder; besöken alltså eder åker efter behag.

Det finns stora skillnader mellan islams kvinnosyn och den svenska. Enligt koranen står mannens rätt över kvinnans till exempel när det gäller skilsmässa. Kvinnor och män har också olika roller. Kvinnan ska sköta hemmet, medan mannen ska stå för försörjningen. Detta orsakar givetvis problem på svenska arbetsplatser där kvinnor kan ha olika chefsbefattningar och även inom muslimska familjer där mannen kan vara arbetslös medan kvinnan jobbar.

Mannen har inte bara ansvar för försörjningen utan har även rätt att tillrättavisa sin fru.

Sura 4:34 Om ni ser tecken på illvilja hos dem, förmana dem då och varna dem och [om detta inte hjälper] håll er borta från deras nattläger och [som sista utväg] tillrättavisa dem handgripligen.

Bland muslimer finns det olika idéer om hur denna tillrättavisning ska gå till. Muhammed tyckte själv inte om detta men beslöt sig ändå för att följa detta eftersom ”Allah vet bäst”. Muslimer förespråkar ibland en lättare handgriplig tillrättavisning, t.ex. med hjälp av en handduk.

Okunniga personer påstår ofta att stening av kvinnor (som förekommer i flera muslimska länder) inte har något med koranen att göra. Magnus Nordberg reder ut detta i sin bok ”Profetens folk”. Ursprunget till traditionen med stening kommer från sura 4:14.

Sura 4:14 Om någon av era kvinnor begår en grovt oanständig handling, tillkalla då fyra bland dem av er som har bevittnat handlingen, och om de vittnar [att de har sätt den], stäng då in henne i hennes hem till dess döden befriar henne eller Gud visar henne en väg.

Med oanständig handling menas sex utanför äktenskapet. Fyra vittnen finns sällan, men om en kvinna blir gravid utan att vara gift så kan vem som helst se att en "oanständig handling" har begåtts. Att "stänga inne tills döden tar henne" tolkades från början som levande begravning, men omvandlades senare till stening. Även 100 piskrapp kan utdömas.

Koranen informerar även om vilka kvinnor som är anständiga. De som inte "noga sveper om sig sina ytterplagg" får räkna med att bli ofredade.

Sura 33:59 Profet! Säg till dina hustrur och dina döttrar och till [alla] troende kvinnor - att de [utanför hemmet] noga sveper om sig sina ytterplagg på så sätt att de lättare blir igenkända [som anständiga kvinnor] och undgår att bli ofredade. Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig.


En av Sveriges ledande imamer Abd al Haqq Kielan (före detta Leif Karlsson) menar att "Det är tveksamt om kvinnor bör ha rätt till ett eget socialt liv utanför hemmet”. Karlsson är ordförande i Svenska Islamiska Samfundet och därmed en av de mest betydelsefulla muslimerna i Sverige.

Leif Karlsson har också framfört följande:

* Kvinnan ska sköta hemmet. Hemmet är kvinnans territorium sedan 600-talet och där är det hon som bestämmer.
* Om kvinnan ska utbilda sig ska det ske före äktenskapet
* Kvinnan ska sköta familjen på alla sätt utom när det gäller försörjningen.
* Äktenskapet inom islam är inte baserat på kärlek.
* Kvinnan har inte rätt att ingå äktenskap på eget initiativ, det är pappan, brodern eller någon annan manlig anhörig som bestämmer vem hon ska gifta sig med.
* Kvinnan kan besöka muslimska väninnor om mannen ger sitt medgivande.
* Slöjan är en muslimsk handling och det är en synd att inte bära slöja.

Skillnaden mellan olika religioner är som sagt väldigt lika, men Islam är en religion som fortfarande medeltida kvinnosyn och en hård straffskala som många följer utan att tveka. Det finns förstås kristna fundamentalister som lever enligt bibeln men som lever betydligt fredligare än dom som följer mohammed.
Läs även detta, och när skall detta hända i Sverige??
Sharialagar i England
Fem muslimska domstolar finn nu i England.

Fem städer – London, Birmingham, Bradford och Manchester har nu fått shariadomstolar. Domstolar som dömer efter den religiösa lagstiftningen som finns i Islam.

Det är en del av engelsk lagstiftning som ger tillåtelse till domstolarna. De är så kallade skiljedomstolar – deras domslut är bindande bara om parterna går med på att domstolen ska få döma över dem.
Källa:http://nyheter24.se
Källa:www.ramberget.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar