onsdag 8 september 2010

Att kasta sten!

Många av er som är emot Sverigedemokraternas politik har glömt en väldigt viktig sak!!!
ALLA... inom Sverige har rätt till en politisk åsikt och har all rätt att tycka och tänka fritt. Men att hacka på enskilda personer, stänga ute personer från att utöva olika sporter eller vara med på debatter bara för deras politiska åsiker är rent förkastligt. Jag personligen har aldrig varit med om att folk kan uttala sig om mig som person enbart för att jag tycker att Sverigedemokraternas är den som kan få en fungerande integrationspolitik. De flesta partier erkänner idag helt öppet att man misslyckats med den men fortsätter som om inget har hänt.
Att dessutom lärare i skolorna lär ut till elever på mellanstadiet att Sverigedemokraterna är rasister och före detta nazister???
Om detta parti är ett rasistiskt parti så undrar jag varför en väldigt massa väljare kommer att rösta på dom?
Är det media som vanligt påverkar er som bloggar om allt elände som SD ska ha ställt till med?
Många som bloggar sitter missnöjda med sin livssituation, sitt arbete och går aldrig ut och träffar dom som ni skriver om. Vore det inte bättre att försöka skriva objektivt och sluta jaga dom som har en åsikt?


De mänskliga rättigheterna (förkortas MR) är en del av folkrätten och övrig internationell rätt, och preciseras i olika internationella överenskommelser. Dessa rättigheter reglerar relationen mellan statsmakten och individen och fastställer samtidigt vissa skyldigheter som staten har gentemot individen. De mänskliga rättigheterna har sitt ursprung i den engelska Bill of Rights från 1689, den franska Förklaring av människans och medborgarens rättigheter från 1789 och den amerikanska självständighetsförklaringen från 1776. Vissa anger Kyros cylinder som ett tidigt exempel på en uppräkning av några av dagens mänskliga rättigheter.

De mänskliga rättigheterna anses vara universella, vilket innebär att de gäller över hela världen, oavsett land, kultur eller andra omständigheter. De gäller för var och en, oavsett etnisk tillhörighet, hudfärg, kön, språk, religion, sexuell läggning, politisk uppfattning eller social ställning. De slår också fast att alla människor är födda fria, är lika i värde och har samma rättigheter. Endast de rättigheter som skyddas i den primära folkrätten kan dock upprätthållas i juridisk mening, oavsett viss stats anslutning till berörda internationella överenskommelser.

De mänskliga rättigheterna preciseras alltså i olika internationella överenskommelser. Bland dessa överenskommelser kan man skilja mellan konventioner och protokoll, som blir bindande i.o.m. att staterna uttryckligen förklarar sig bundna av dem, och förklaringar och deklarationer som utgör politiska förpliktelser. Den mest kända deklarationen är FN:s Universella Deklaration om de Mänskliga Rättigheterna från 1948.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar