torsdag 20 januari 2011

DEN STACKARS PRÄSTEN!!!!


SVENSKA KYRKAN Tidningar och radio rapporterar nu om den ’stackars’ unga präst i Svenska Kyrkan som greps av polisen häromdagen.

Detta skedde i samband med att prästen, tillsammans med en mobb bestående av vänsterextremister från det trotskistiska partiet Rättvisepartiet Socialisterna, försökte förhindra polisen att göra sitt jobb med att utvisa ett antal irakier som befunnits ej ha tillräckliga skyddsbehov för att få uppehållstillstånd i Sverige. PI har beskrivit detta ärende i ett flertal poster.

Politiskt inkorrekt har grävt för att ge ett litet porträtt av denna person som medierna nu bestämt sig för att vi svenskar ska tycka synd om.

Det handlar om den nyblivne prästen Tobias Elof Herrström, 27 år, från Uddevalla, frontman i det kristna hardcore punkbandet Svarteskerm. Tobias står för ”skrik, sång, bas och magneter (sic)” i bandet. Här kan ni njuta av Tobias skönsång (hoppa till 1:20 in i klippet):




Tobias prästvigdes 2009 för Evangeliska fosterlandsstiftelsen (EFS) och arbetar idag som präst i kommuniteten Oikos i Hammarkullen, Göteborg.

Kommunitet? Det handlar i själva verket om ett osedvanligt flummigt kristet kollektiv i bästa 70-talsanda. Om man läser på om kollektivet Oikos värderingar så står det snart klart att där finns alla kännetecken på en sekt, där medlemmarna kallar varandra ”syskon”. Tobias skriver: ”Vår ledare är först och främst Jesus. På riktigt, vi tror verkligen att vi blir ledda av honom”. Även om alla inte bor tillsammans i samma lägenhet, så finns det en gemensam lokal i bostadsområdet (”kollektivet på 50:an”) där de ”hänger”.

Tobias skriver:

Några dansade barfota, några drog fram sina djembes, några en marakass, några låg och skrattade åt de som dansa barfota, några var upptagna i samtal, några barn sprang runt och spelade fotboll. Det är så här kyrkan skall vara, det är såhär vi gör kyrka i Hammarkullen.

Tobias är även med i Vildåsnan, en förening för kristna veganer, som bland annat gjort sig känd för att ha skrivit en ”djurvänlig bönbok”. Djurens Rätt och föreningen Speak (mot svensk vapenindustri) är andra typiska organisationer som Tobias stödjer, och som ligger helt i linje med hans vurmande för civil olydnad.

Tobias författar också ytterst märkliga artiklar i Kristen Underjord, under beteckningen Elof (Elof är Tobias riktiga mellannamn). En av de få som skickar in uppmuntrande kommentarer till hans artiklar är hans fru Josefin. Josefin är utexaminerad från Institutionen för socialt arbete på Umeå universitet. Och naturligtvis är Josefin en ung svartklädd, piercad-i-läppen-vegan med starka åsikter.

Paret har valt att bosätta sig i Angered. Av de 45 personer som bor i samma hus är Tobias den enda, tillsammans med sin fru, som har ett svenskt efternamn. Anledningen till att vi nämner det är på grund av att Tobias verkligen, verkligen, anser sig vara ett föredöme bland multikultiförespråkarna. Tobias och Josefin håller föredrag om civil olydnad från sin lägenhet, där de manar folk att ”lyda Gud mer än människor”

Trevlig representant för den svenska kyrkan? Jag skulle varken vilja bli döpt, vigd eller bli begravd av en sådan.

3 kommentarer:

  1. Skön snubbe, men hur fan kan han vara präst!?

    SvaraRadera
  2. Allt fungerar i Sverige, härligt att så många olika kan göra som dom vill, eller hur????????

    SvaraRadera
  3. Bra research är grundbulten när man publicerar texter om andra människor och föreningar.Du kanske borde besöka det här stället och intervjua de här människorna innan du pratar ner dem som du gör. Det är både elakt och omoget. Jag är själv inte med i kommuniteten du pratar om, men jag skulle inte uttala mig om den utan att känna till den lite bättre. I Sverige talas om tolerans, men var är toleransen när man inte respekterar dem som tror och tycker på annat sätt än man själv?

    SvaraRadera